Maanalaisen paikoitushallin, P-Cityn, poistoilmahormeista paikallislehti Etelä-Saimaassa

Etelä-Saimaa kirjoitti sunnuntain 26. elokuuta artikkelin liittyen Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen Oy:n suunnittelemiin poistoilmahormeihin katukuvassa. Hormit liittyvät maanalaiseen paikoitushalliin, niin kutsuttuun P-Cityyn, joka sekin toimistomme käsialaa.

Sisältöön liittyen Etelä-Saimaa oli pyytänyt näkemyksiä sekä Lappeenrannan että Imatran kaupunkikeskustaan toteutuneista poistoilmahormeista arkkitehti Raine Valtoselta ja Imatran taidemuseon intendentti Eero Laajolta.

Valtonen piti Lappeenrannan Keskuspuiston poistoilmahormien toteutusta esimerkkinä katutason ja kaupunkikuvan mallikkaasta suunnittelusta. Laajo puolestaan kertoi toteutuksen muistuttavan taideteosta ja sopivan taiteen raameihin.

p-city poistohormit
Lappeenrannan Keskuspuiston ja Marianaukion läheisyydessä sijaitsevissa poistoilmahormeissa käytetty verhousmateriaali on tunnettu corten-teräs. Corten-teräs tarvitsee ominaisuuksiensa vuoksi erittäin vähän ylläpitoa, on materiaalina pitkäikäinen ja elinkaarta ajatellen sitä on kutsuttu jopa ympäristöystävälliseksi materiaaliksi. Kivijalusta on Ylämaan graniittia ja verhoiltu istuinosiltaan lämpökäsitellyllä männyllä, joka sekin ympäristöystävällinen ja myrkytön materiaali.

Koko jutun voi lukea Etelä-Saimaan verkkosivuilta tästä.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s