Hovinpellon päiväkodin tietomalli mukana KIRA-digi -kokeiluhankkeessa

Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen Oy:n tuottama tietomalli Hovinpellon päiväkodista on mukana KIRA-digi -kokeiluhankkeessa. Kokeiluhankkeessa selvitetään, kuinka paloturvallisuuteen liittyviä osa-alueita voitaisiin tuoda digitaaliseen tietomalliin eri hankevaiheissa. Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen Oy toimii hankkeessa yhteistyössä Saimaan ammattikorkeakoulun, Etelä-Karjalan Pelastuslaitoksen ja Lappeenrannan kaupungin kanssa.

KIRA-digi on hallituksen kärkihanke, jonka tavoitteena on vauhdittaa kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota. Mukana ovat ministeriöt, kunnat ja KIRA-foorumi. Tavoitteena on avoin ja yhteentoimiva rakennetun ympäristön tiedonhallinnan ekosysteemi (Kira-digi, 2018). Hankkeesta voit lukea lisää täältä.

Päiväkoti toteutetaan uudisrakennushankkeena urakkamuotonaan kokonaisvastuu-urakka (KVR). Kohteen pääurakoitsijana toimii Karjalan Rakennus ja Maalaus Oy, ja rakennuksen on määrä valmistua keväällä 2019. Päiväkoti aloittaa toimintansa elokuussa 2019.

KIRADIGI

Artikkelikuva on kuvankaappaus Solibri Model Viewer -ohjelmistosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s