Taipalsaaren kirkon sisäpuoliset kunnostustyöt hyvässä vauhdissa

Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen Oy on vastannut hanke-, pää- ja arkkitehtisuunnittelusta Taipalsaaren kirkon sisäpuolisissa kunnostustöissä.

Taipalsaaren nykyisen kirkon runkona on rakennusmestari Eskil Colleniuksen johdolla rakennettu, 1754 valmistunut ristikirkko. Se laajennettiin nykyiseen keskeiskirkkomuotoonsa ja varustettiin kupolilla intendentinkonttorin laatiman suunnitelman mukaan 1846-47 tehdyssä korjauksessa [RKY, Museovirasto].

Rakennuksen sisäpuolen pinnat kunnostetaan ja rakennuksen saavutettavuutta parannetaan mm. esteettömyysasioita huomioiden. Esteettömyyttä parannetaan nykymääräysten mukaisella kulkuluiskalla ja rakennukseen tehtävällä liikuntaesteisten wc-tilalla. Rakennuksen tekniikka uusitaan kauttaaltaan ja rakennus suojataan automaattisella sammutusjärjestelmällä. Uudesta tekniikasta käyttäjälle näkyvin ja kuuluvin osa on valaistus- ja äänentoistotekniikka, jotka saatetaan nykyaikaan – mahdollistamaan monipuolisten tilaisuuksien järjestäminen kirkossa myös tulevaisuudessa huomioiden erilaiset käyttäjäkunnat koko seurakunnassa ja myös sen ulkopuolelta.

Suunnittelutyö on tehty yhdessä seurakunnan ja museoviraston kanssa kohteen muita suunnittelijoita unohtamatta. LVIS-suunnittelusta on vastannut Granlund Saimaa Oy. Hankkeen tilaajana on toiminut Taipaleen seurakunta.

Kirkon edellinen suurehko sisäpuolinen korjaustyö on toteutettu 1970-luvulla, jolloin väri-ja mm. valaistusvalinnat ovat olleet silloisen aikakauden mukaisia.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s