Taipalsaaren kirkon sisäpuoliset korjaustyöt valmiit – avoimien ovien päivä 12. heinäkuuta

Taipalsaaren kirkon sisäpuoliset korjaustyöt ovat valmistuneet. Arkkitehtuuritoimisto Ovaskainen Oy on vastannut kohteen hanke-, pää- ja arkkitehtisuunnittelusta.

Kirkon edellinen suurehko sisäpuolinen korjaustyö on toteutettu 1970-luvulla, jolloin väri- ja mm. valaistusvalinnat ovat olleet silloisen aikakauden mukaisia eivätkä enää taipuneet nykytekniikkaan ja -vaatimuksiin. Kattokruunut ovat alkuperäiset.

Kirkkosali 01
Kuvassa kirkkokäytävä alttarin suuntaan. Alttaritaulun koriste oli kuvanottoaikaan vielä kullattavana ja se asennetaan paikalleen alttariristin kanssa samassa yhteydessä.

Taipalsaaren nykyisen kirkon runkona on rakennusmestari Eskil Colleniuksen johdolla rakennettu, 1754 valmistunut ristikirkko. Se laajennettiin nykyiseen keskeiskirkkomuotoonsa ja varustettiin kupolilla intendentinkonttorin laatiman suunnitelman mukaan 1846-47 tehdyssä korjauksessa [RKY, Museovirasto].

Suunnittelutyö on tehty yhdessä seurakunnan ja museoviraston kanssa. LVIS-suunnittelusta on vastannut Granlund Saimaa Oy. Hankkeen tilaajana on toiminut Taipaleen seurakunta. Valvojana hankkeessa Rakennuspalvelu Jyri Uotila Oy. Pääurakoitsijana toimi rakennusliike Jopracon Oy, maalausurakoitsijana Maalaus Tikka Oy, sähköurakoitsijana Sähköurakointi H. Aapro Ky, LVI-urakoitsijana Vesijohtoliike Forsman Oy ja sprinkleriurakoitsijana Promist Oy.

Taipalsaaren kirkko - alttarinäkymäKirkkosalin näkymää sakastin ovelta. Tekniikasta erityisesti valaistus kohteessa on kokenut merkittävän muutoksen ja on nykyisellään ohjattavissa tilaisuuksien ja tapahtumien mukaan valaistustilanteittain. Kirkon muuntumista erilaisiin tilaisuuksiin myös valaistuksen osalta pidettiin suunnittelussa tärkeänä lähtökohtana. Hyvä ja tilannetta palveleva valaistus on myös tärkeä osa esteettömyyttä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s