Tyysterniemen kerrostalojen avoin tutustumispäivä 30. lokakuuta

Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n Tyysterniemen kerrostalojen avoimien ovien päivä on keskiviikkona 30. lokakuuta 2019 kello 14 alkaen aina klo 18 saakka. Avoimet ovet ovat kakkostalon valmiissa asunnossa n:o 32 sekä sen kerroksessa.

Tyysterniemi01Kerrostalot on suunnitellut suunnittelupäällikkömme, arkkitehti SAFA Aleksandra Jastrzebska. Asunnot ovat valoisia ja niistä on upeat näkymät ympäröivään luontoon.

Aleksandra— Voisin hyvin kuvitella itse asuvani näissä taloissa. Kohteen sijainti on napakymppi, asunnoissa on Saimaa- ja puistonäkymät, luonto on ihan lähellä ja alue on rauhallinen. Tyysterniemestä käsin arki sujuisi varmaan hyvin: koska sekä linja-autopysäkki että ruokakauppa löytyvät läheltä, talot suunnitellut arkkitehti Aleksandra Jastrzebska sanoo.

Arkkitehti sai tehdä persoonallisia ratkaisuja

Kerrostalot saattavat hyvinkin saada kansan suussa nimekseen Noppatalot.

— Asemakaava määritteli rakennusten ulkomuodon tarkkaan, muun muassa niiden noppamaisen muodon, kertoo talot suunnitellut arkkitehti SAFA, Arkkitehtuuritoimisto Ovaskaisen suunnittelupäällikkö Aleksandra Jastrzebska.

Toisaalta kaava antoi mahdollisuuden toteuttaa erilaisia ja persoonallisia ratkaisuja, ja sellainen kaava on Jastrzebskan mukaan jokaisen suunnittelijan haave.

— Tyysterniementien asunnoissa ei oikeastaan ollenkaan ole hukkaneliöitä. Suunnittelussa on yritetty huomioida arjen helppous, minkä takia jokaisessa yksiössäkin on alkovi.

Eikä Jastrzebskakaan malta olla mainitsematta parvekkeita. Isoimmissa asunnoissa ne ovat niin isoja, että niihin hän on piirtänyt aivan omanlaisensa ratkaisun.

— Neljä huonetta ja keittiö -asuntojen parvekkeille johtavat ovet sekä olohuoneesta että isosta makuuhuoneesta.

Lähde: Etelä-Saimaa

Tyysterniemi02Asunnoissa ei ole juuri hukkaneliöitä. Pohjaratkaisut ovat harkittuja kokonaisuuksia.

Kuva- ja tekstilähteet Etelä-Saimaan julkaisemasta artikkelista. Lue koko juttu tästä linkistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s